Vakantiehuis het Slaaphuis

Het Slaaphuis op 't Kluenven
Het Slaaphuis op 't Kluenven

Het Slaaphuis is het gastenverblijf en de vakantiewoning van 't Kluenven. Een buitengewoon charmant gebouw met veel karakter en op een prachtige plek tegen de bosrand te midden van ca. 30 hectare bos en hei. De woning, oorspronkelijk in 1941 gebouwd als een viertal slaapkamers plus waskeuken, is in 2009 uitgebreid en aangepast aan hedendaagse eisen. Na vijf jaar verhuur als vakantiewoning heeft een tweede verbouwing plaats gevonden om tegemoet te komen aan de wens van een rollater vriendelijke tweepersoons slaapkamer op de begane grond en een ruime keuken. Groepen van 8 - 14 (16) personen (met slaapzaal erbij 22-24) kunnen hier nu in elk jaargetijde van, in en rondom deze vakantiewoning genieten. De terrassen op het oosten, zuiden en westen liggen in het groen en bieden prachtige doorkijkjes in het bos en over de heidevelden.

Download huurinformatie met prijzen en voorwaarden (PDF)

Deel het Slaaphuis!

Vertel uw familie, vrienden en collega's over Het Slaaphuis op Heidegoed 't Kluenven!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Google+ Deel op LinkedIn

Beschikbare ruimte

Terras
Beschut terras met prachtige doorkijkjes

Het Slaaphuis heeft een zitkamer van ca. 40 m2 met vloerverwarming en houtkachel en daarvoor een even groot beschut terras op het zuiden; beide met prachtig uitzicht. Het terras is deels overdekt en beschikt over een houtkachel. Door de grote glasgevel komt veel licht in de kamer; tegen te veel zon is er een groot zonnescherm en in het donker zorgen enkele buitenlampen voor sfeervol beeld.  In de eetkamer staat een grote tafel waaraan men met 14 personen kan eten; een tweede en derde eettafel staan in de zitkamer en de keuken. De eetkamer heeft openslaande deuren naar een ontbijtterras op het oosten en toegang naar het grote terras op het westen. Aan de keuken van ca. 40 m2 groot is veel aandacht besteed omdat deze ook wordt gebruikt voor kookworkshops. Daarom zeer functioneel met 2 x 5 gaspitten, drie ovens, twee koelkasten, drie diepvriesladen, twee gootstenen, een professionele 5 minuten vaatwasser en een koffie- & thee- aanrechthoek. Tegelijkertijd door uitgekiende inrichting en verlichting zeer sfeervol: "Een genot om hier te werken en te eten".

Op de begane grond een ruime tweepersoons slaapkamer met eigen badkamer (wastafel, douche, WC), die ook met een rollator te gebruiken zijn. Verder twee kleine slaapkamers met elk een stapelbed voor twee personen en een wastafel. Aan de andere kant van de hal de badkamer en de separate WC.


Boven vier slaapkamers van ca. 7, 10, 12 en 17 m2 waarvan de kleinste met twee bedden en de andere drie met een tweepersoonsbed. De badkamer boven heeft een bubbelbad "met zicht op de sterren", inloopdouche, wastafel en WC.  Desgewenst kunnen twee extra personen overnachten op het slaapzoldertje boven de eetkamer of op de slaapbank in de grootste slaapkamer. In totaal heeft het Slaaphuis ca. 220 m2 vloeroppervlak, vrijwel overal voorzien van vloerverwarming op basis van bodemwarmte die zomers voor koeling zorgt.

Voorzieningen binnen

Het Slaaphuis wordt verwarmd en gekoeld met duurzame energie uit bodemtemperatuur: het hele jaar door een behaaglijke temperatuur. In de zitkamer staat bovendien een houtkachel. De royale eetkeuken, die ook wordt gebruikt voor kookworkshops, zijn twee kookplaten met vijf en zes gaspitten (waaronder wokbrander), drie moderne elektrische ovens (waaronder een stoomoven), magnetron, twee koelkasten, vrieskast, professionele '5 minuten' vaatwasser en quooker. Ook zijn aanwezig:TV, DVD-speler (DVD's te lenen), radio, vele spelletjes en stofzuiger. WIFI is beschikbaar; glasvezel staat gepland voor 2018. Op verzoek kan de wasmachine in de Kapschuur worden gebruikt. Er is ruim voldoende en sfeervol meubilair (voor binnen en buiten) en ook volop servies en bestek. In de eetkamer staat een tafel voor 12-14 personen, in de woonkamer een tafel voor 4-6 en in de eetkeuken een tafel voor 6-8.
Voor de bedden zijn er dekbedden en beddengoed (bij aankomst zijn de bedden opgemaakt), voor keuken en badkamers thee- en handdoeken. Er staan een kinderbed (zonder beddengoed) en een box klaar voor gebruik.

Voorzieningen buiten

Het klimparcours
Het klimparcours

In de directe omgeving, op het ruim tien hectare grote eigen terrein van 't Kluenven, is het voor bewoner en gasten vrij wandelen en recreëren. Er is een Parkbos (ca. twee hectare), een Speelbos (ca. één hectare) en een groot natuurterrein met bos, heidevelden, het Kluenven en de Beckumer Buitenbeek. 
 met twee stuwen. In het Speelbos liggen een kleine speeltuin, een zwemvijver en een sport- en spelveld met doelen en netten voor voetbal, hockey, tennis, badminton, handbal, volleybal en basketbal.In het Speelbos is er ook een klimparcours met vijf platforms en een tokkelbaan over de zwemvijver. Bij regen kan gebruik worden gemaakt van het open deel van de Schuur (ca. 75 m2), b.v. voor schommelen of tafeltennissen. En wanneer er ijs ligt op het Kluenven dan kan men schaatsen of een ijshockey spelen.

Het klimparcours mag voor de veiligheid alleen onder deskundige begeleiding worden gebruikt; hetzelfde geldt voor de klimmuur tegen het Slaaphuis. In overleg kan voor een begeleider worden gezorgd, waarmee separaat op uurbasis wordt afgerekend.

> Lees meer over de omgeving van 't Kluenven...

Boodschappen en koken

Voor een weekend met zijn allen op 't Kluenven is het heel plezierig om de boodschappen vooraf te laten bezorgen. Geen gesleep en geen tijdverlies. Graag bevelen wij aan in de buurt van 't Kluenven:

PLUS Leusink in Haaksbergen: http://haaksbergen.bestellenbijplus.nl/?checkPlusPostcode=true
Veldmaterstraat 174, 7481AD Haaksbergen

Albert Heijn in Delden: http://www.ah.nl/appie/bezorgen/moment
De Kolk 3, 7491 XN Delden

en de fantastische biologische Webwinkel van Twente:
EKO Twente in Hengevelde: http://www.ekotwente.nl/bestellen-bezorgen/bezorginformatie.html
Goorsestraat 22 , 7496 AD Hengevelde

Een andere mogelijkheid is laten koken. Al jaren verzorgen verschillende koks een grote keus aan maaltijden,  3-5 gangen diner, tapas & paella, bbq vanuit de Kluenven Jack: veel is mogelijk. Natuurlijk ook vers ontbijt op tafel gezet. Wij helpen u graag verder na een mail met uw wensen naar postbus@kluenven.nl.

Ligging en gebruik

Het Slaaphuis is één van de vier gebouwen op heidegoed 't Kluenven. De andere zijn het Woonhuis, het Werkhuis en de Schuur. De huizen staan rondom een brinkachtige buitenruimte met keerlus en 'de Pudding' waarop een klokkenstoel. De locatie is prima bereikbaar met bus 53 vanaf station Hengelo (Ov) en ligt vijf minuten rijden van de E35; eenmaal aangekomen lijkt 't Kluenven echter een afgelegen plek.

Woonhuis en Werkhuis worden privé gebruikt en voor het beheer van het landgoed. Elk huis heeft zijn eigen buitenruimten zodat er ruim voldoende privacy is. Bij de Schuur zijn een tiental parkeerplaatsen voor bewoner en gasten.

Golfarrangementen

Aan de noordrand van landgoed Twickel ligt de 18 holes golfbaan van de Twentsche Golfclub, één van de mooiste van Nederland; zie www.twentschegolfclub.nl. Aan de zuidrand ligt heidegoed ’t Kluenven, een particuliere buitenplaats waar meegenieten gewoon is. Ideaal voor golfers en voor kleine of wat grotere groepen die (ook) buiten de golfbaan in alle rust volop willen genieten van wat Twente te beiden heeft. Uw gastvrouw golft zelf al decennia en kan u uit eigen ervaring vertellen over de verschillende banen bereikbaar vanaf 't Kluenven.

De afstand tot de Twentsche is 12 km: 20 minuten met de auto en 45 met de fiets. Tenzij u onderweg de tijd neemt om te genieten van het landschap van Twickel (4000 ha), de sfeervolle stad Delden, de watermolens en/of een bezoek aan het kasteelpark om te zien wat Michael van Gessel daar gepresteerd heeft www.twickel.nl.

Op en in de omgeving van ’t Kluenven kunnen ook niet-golvers volop genieten van stad en land; zie onder Natuurschoon en Meegenieten.

Slaaphuis
Voor gezelschappen van minimaal acht en maximaal 14 personen biedt de vakantiewoning het Slaaphuis (ca. 160 m2) een even comfortabel als verrassend verblijf. Ook is er een slaapzaal met vier stapelbedden voor nog eens acht personen.
In overleg zijn ontbijten en dineren op ’t Kluenven mogelijk en kan bemiddeld worden voor dineren in één van de vele restaurants in de omgeving. Gebruik van het Slaaphuis is altijd exclusief door uw gezelschap: volop privacy in en om het huis. Natuurlijk omvat de gastvrijheid een rondleiding over het afwisselende terrein en gebruik van jeu-de-boule ballen op de petanquebaan. Het Speelbos met speeltuin, ballenkooi, zwemvijver en klimparcours (alleen op afspraak onder ervaren begeleiding) biedt volop sport en spel. 

 

Vakantie vieren in eigen land

Het Slaaphuis op 't Kluenven
Het Slaaphuis op 't Kluenven

Ze zijn er nog steeds in Nederland: die plekken waar je vakantie kunt vieren met het gevoel heerlijk weg te zijn van huis en in een totaal andere omgeving te kunnen genieten. Heidegoed 't Kluenven is zeker zo'n plek! Velen riepen er al spontaan "net alsof we in Frankrijk zijn" of Engeland of welk buitenland dan ook.

't Kluenven heeft wandelend op eigen terrein, fietsend in Zuid Twente plus met de auto binnen een straal van 25-50 km in Salland, Noord Oost Twente en in Duitsland zo veel te bieden dat mensen die van afwisseling houden er weken kunnen genieten.

Eenmaal op 't Kluenven heeft iedereen het gevoel op een afgelegen plek te zijn; geen wonder te midden van 30 hectare bos en hei. Maar de snelweg Enschede - Almelo is slechts vijf km ver, de bushalte is vijf minuten lopen en hoe dan ook zijn vijf steden binnen vijf(tien) minuten bereikbaar.

Waarom kiezen voor 't Kluenven? Kijk op www.nederlandsevakanties.nl en vergelijk zelf.

Welkom voor Meegenieten op heidegoed 't Kluenven!