Sport & Spel

Het sportveld
Het sportveld
Klimparcours
Klimparcours

Het Speelbos biedt een scala aan mogelijkheden. Er is een klimparcours met vijf platforms en een tokkelbaan over de zwemvijver. Deze prachtig beschut gelegen vijftig jaar oude zwemvijver is in 2009/2010 geheel gerenoveerd. Het middendeel van zo'n 100 m2 is ca. twee meter diep. Waterzuivering vindt natuurlijk plaats met helofytenplanten. De oude tennisbaan, oneerbiedig de Kooi genoemd, is omgebouwd tot een sport- en spelveld met doelen en netten voor voetbal, hockey, tennis, badminton, handbal, volleybal en basketbal. Voor de jongere kinderen ligt aan de rand van het Speelbos bij de speelvijver een kleine speeltuin met vijf toestellen. Bij regen kan gebruik worden gemaakt van het open deel van de Schuur (ca. 75 m2), b.v. voor schommelen of tafeltennissen. Mocht er ijs liggen op het Kluenven dan kan er worden geschaatst: een geliefde plek voor een informeel wedstrijdje ijshockey!

Het klimparcours mag voor de veiligheid alleen onder deskundige begeleiding worden gebruikt; hetzelfde geldt voor de klimmuur tegen het Slaaphuis. In overleg kan voor een begeleider worden gezorgd, waarmee separaat op uurbasis wordt afgerekend.

Hoofdgebruiker van het Speelbos is OutdoorCare gedurende meerdere dagdelen per week. De overige dagdelen staat het Speelbos ter beschikking van de gasten in het Slaaphuis. Na overleg is gebruik door derden mogelijk, bij voorbeeld in combinatie met een feestelijke of zakelijke bijeenkomst. Overleg via het contactformulier.