Kluenven Kookworkshops en Gastentafels

Een ontvangst op 't Kluenven
Een ontvangst op 't Kluenven

De Kluenven Kookworkshops

Buiten koken met Kluenven Jack

Een buitenplaats is een heerlijke plek om samen te koken, eten en na te genieten. Zeker als het weer het mogelijk maakt om een groot deel buiten te doen. En altijd is er de beslotenheid in een prachtige inspirerende omgeving. Sinds 2009 hebben vele tientallen groepen dit ervaren!

Heidegoed 't Kluenven functioneert als buitenplaats voor heel wat kookclubs en koks die graag van de bijzondere plek en mogelijkheden gebruik maken. Vanaf 2014 hebben zij de nieuwe keuken in het uitgebouwde Slaaphuis tot hun beschikking. Het Slaaphuis is het gastenhuis en de vakantiewoning op 't Kluenven. Wanneer het niet als zodanig wordt gebruikt, de overige weekenden en meestal van maandag t/m donderdag, dan kunnen er kookavonden plaats vinden.

De keuken is ca. 40 m2 groot en krijgt veel waardering voor de geslaagde combinatie van sfeervol en goed in gebruik. de voorzieningen omvatten onder meer twee maal vijf gaspitten, drie ovens (waaronder stoomoven en een 90 cm brede oven), een magnetron, twee koelkasten en een vriezer plus 'last but not least' een professionele 5 m' vaatwasser. Uiteraard volop gereedschap, servies en bestek.
Binnen is een eetkamer met een grote tafel voor 10 tot 14 personen; in keuken en woonkamer staan nog twee ronde tafels met elk plaats voor 6 - 8. Buiten zijn er meerdere terrassen rondom het Slaaphuis met ruim voldoende terrasmeubels om buiten te zitten eten.

In overleg is het mogelijk om de kookavond te combineren met een rondleiding langs de gebouwen en over het terrein.

 

Kluenven Gastentafel

Heidegoed 't Kluenven biedt graag de gelegenheid een Kluenven Gastentafel te organiseren: een door kok naar keuze verzorgd diner met eigen groep op besloten plek. Wel voor iedereen, maar niet altijd: daarvoor zijn er ruim voldoende restaurants in Beckum en omgeving. De meeste Gastentafels worden georganiseerd op maandag- t/m donderdagavond. De andere avonden is het Slaaphuis vaak verhuurd als vakantiewoning.

De grote tafel in de eetkamer biedt plaats aan 8-12 personen. In de woonkamer kunnen aan de ronde eettafel 4-6 personen eten en in de keuken wel acht. De ruime keuken zelf heeft veel sfeer en wordt door koks zeer gewaardeerd: semi-professioneel en gezellig.
Buiten dineren heeft extra charme, mits het weer het ondersteunt. De verschillende terrassen maken veel mogelijk, ook voor grotere groepen. Tevens is de Kluenven Jack beschikbaar: een grote barbecue met aparte stook-, braad, en gaarkamer. Vaak wordt gekozen voor combineren met ene rondleiding langs de gebouwen en over het terrein om volop te genieten van de bijzondere plek.

't Kluenven voegt, als buitenplaats van Zuid Twente, graag wat extra's toe. Voor overleg over de mogelijkheden, neem contact op.

Gasten in de vakantiewoning het Slaaphuis kunnen met € 100 korting een Kluenven Gastentafel afspreken om hun verblijf een extra hoogtepunt te geven.