Meegenieten

Een concert bij de zwemvijver
Een concert bij de zwemvijver
Beachparty op 't Kluenven
Beachparty op 't Kluenven

Meegenieten op 't Kluenven, al dan niet in combinatie met verblijf in het Slaaphuis, is maatwerk op basis van overleg. Daarom kan men altijd contact opnemen via het contactformulier , postbus@kluenven.nl of 0651 867 354

Rondleiding over het heidegoed

Voor groepen tussen 8 en 16 personen is het mogelijk een rondleiding te krijgen. Deze omvat een een verhaal over gebouwen, tuinen en geschiedenis, een wandeling over het terrein met toelichting op natuur, natuuronderhoud, kluunen en waterbeheer plus een bezoek aan de buitententoonstelling Land Woord Beeld van Museum de Fundatie. Duur: ca. twee uur inbegrepen koffie/thee vooraf of drankje achteraf. Kosten: € 5 pp voor natuuronderhoud, incl. koffie/thee, € 2,00 voor drankjes. Aanmelden via het contactformulier  of postbus@kluenven.nl met opgave van aantal personen, voorstel voor datum en telefoonnummer.

Klimmen in het Speelbos

In het Speelbos bevindt zich een klimparcours met vijf plateaus op vijf meter hoogte en een tokkelbaan over de zwemvijver. Gebruik alleen onder ervaren begeleiding en geheel gezekerd. Voor groepen vanaf 10 personen is het mogelijk een afspraak te maken. Duur: ca. 1,5 uur.

Kosten: € 5 pp. NB: minimale lengte: 130 cm.  Aanmelden via het contactformulier met opgave van aantal personen, voorstel voor datum en telefoonnummer.

Kluenven Gastentafel of Kluenven Kookworkshop

Wat is leuker dan een kookworkshop met een groep of samen eten op een besloten buitenplaats op een prachtige plek midden in het bos? Vele tientallen groepen hebben er vanaf 2008 van genoten. Het Slaaphuis beschikt over een sfeervollen en goed geoutilleerde keuken en een gezellige eetkamer. Bij goed weer is het heerlijk om buiten te eten op een van de terrassen. Ideaal om te combineren met een rondleiding.

Voor groepen tussen 8 en 18 personen. Menu en kosten in overleg met de kok. Wel vijf verschillende koks koken graag en regelmatig op 't Kluenven. Graag helpen wij om de juiste te maken. 

 

De voorgeschiedenis

Vanuit de gekozen doelstelling ''t Kluenven als gastvrij landgoed' was in 2006 het plan het terrein open te stellen. Dit bleek gezien beperkte omvang en kwetsbare natuur onverstandig, onder meer vanwege het gebruik door wild als rustgebied. Door deskundigen van Landschap Overijssel werd open stellen ronduit afgeraden. Ook is er geen maatschappelijke behoefte aan omdat Landgoed Twickel direct ten oosten van 't Kluenven honderden hectares heeft opengesteld voor wandelaars en fietsers. Daarom is op zoek gegaan naar een bij 't Kluenven passende vorm van meegenieten door geïnteresseerde derden. Dat is in de jaren 2007-2009 spontaan gelukt dankzij de belangstelling van velen voor allerlei vormen van meegenieten. Het volume van honderden mensen en duizenden uren per jaar werd zelfs zo groot dat een keuze gemaakt moest worden tussen minderen of realiseren van voorzieningen. Basale zaken als parkeerplaatsen, buitentoiletten en een dak om te gebruiken bij slecht weer bleken nodig. In 2009 hebben de overheden in het kader van het Europese Leader+ programma voor vitalisering van het landelijk gebied een subsidie van 40% toegekend voor een breed pakket investeringen waaronder ook een veelheid aan sport & spelvoorzieningen om te realiseren in 2009/2010.

 

 

Met dank aan...

Meegenieten op 't Kluenven is mede mogelijk gemaakt door:

Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkelingProvincie Overijssel