Omgeving

Schuune Diek
De Schuune Diek, ook wel Boom z'n rit, langs 't Kluenven

Dichtbij

Op vijf minuten lopen afstand heeft landgoed Twickel de terreinen Altena en Asbroek met enkele honderden hectaren bos en hei opengesteld voor wandelaars en fietsers: een bijzonder fraai vrijwel autovrij Twents hoevelandschap met een vijftal boerderijen (elk een rijksmonument). 't Kluenven ligt tien minuten lopen ten zuiden van het kerkdorp Beckum, gelegen midden in het groene buitengebied tussen Delden, Hengelo, Enschede, Haaksbergen, Diepenheim en Goor; steeds op ca. 10 km afstand. Elk van deze steden en dorpen kent een ruim aanbod op het gebied van cultuur en recreatie. Met name Enschede verrast velen met haar cultureel aanbod, b.v. met het festival Grenswerk. Een weekend Stad & Land is een aanrader!

Verderop

't Kluenven ligt aan de zuidrand van het ca. 4000 hectare grote landgoed Twickel met imposant kasteel, te bezichtigen tuinen en park en goed bewaarde landerijen ( www.twickel.nl ). Ook elders in Twente en in Salland zijn tientallen landgoederen te vinden waar het goed meegenieten is. Verder naar het zuiden liggen in het toch al zo mooie Twentse coulisselandschap de prachtige natuurterreinen Lankheet, Haaksberger Veen, Buurser Zand en Witte Veen.
Kortom, vanaf 't Kluenven zijn vele mogelijkheden voor wandelen en fietsen vlakbij terwijl de rest van Twente en Salland goed en snel bereikbaar is, dankzij de korte afstand, ca. 5 km, tot de A35.
Last but not least zijn er vele aantrekkelijke uitstapjes mogelijk naar Duitsland: in 15 minuten bereikbaar.