Woonhuis

het Woonhuis gezien over de Brink
het Woonhuis gezien over de Brink
Haardpartij in het woonhuis
Haardpartij met leien in de woonhal

Het Woonhuis is in 1938 gebouwd als een royale vakantiewoning in decoratieve Engelse cottagestijl; compleet met handgevormde keramische leien, een kopgevel in Tudorstijl, toogdeuren, rode luiken en een woonhal met vide en entresol. Om optimaal van het prachtige uitzicht over de hei en het ven te kunnen genieten liggen de eethal, zitkamer, loggia en terras een meter boven het maaiveld met de entree en keuken. Het royale terras is omgeven met forse gemetselde bloembakken in Amsterdamse Schoolstijl.

Dankzij de actieve bemoeienis van de heer Boom, een Delfts ingenieur, kreeg het huis moderne heteluchtverwarming en werd het al in 1939 opgeleverd. Het Woonhuis is grotendeels nog in de oorspronkelijke aantrekkelijke staat. Alleen de drukknoppen in de kamers en de loggia doen de bel in de keuken rinkelen zonder dat er iemand komt vragen wat gewenst wordt: vooruitgang valt niet te stoppen. De oorspronkelijke slaapzolder voor de kinderen is nu een appartement met slaap-, zit- en badkamer, met daarboven een torenkamer met deels overdekt terras onder een koperen koepeldak. Van hieraf heeft men rondom een geweldig uitzicht over hei, ven, beek en bos.