Werkhuis

Het Werkhuis
Het Werkhuis uit 1948 met nieuwe leien (2007) en klompenhok (2009)

Het Werkhuis met zijn eenvoudige opbouw uit royale werkkamer, ruime keuken en (geheime) slaapkamer heeft de sfeer van een moderne loft in een oud gebouw: ruim en functioneel. Tegelijkertijd is de door Jan van Erven Dorens ontworpen sfeer volledig behouden: via de Engelse cottagestijl zijn middeleeuwse stijlkenmerken te herkennen: de hoge kap met zware balken, de gemetselde schoorsteenpartij, de houten trap met balustrade naar de ingebouwde boekenkasten waarin verborgen de geheime deur. Zelfs de smeedijzeren kroonluchter hangt er nog. In 2009 is een 'klompenhok' aangebouwd voor modern sanitair en een directe toegang naar de keuken. 
Het Werkhuis kan incidenteel gebruikt worden als trouwlocatie of voor zakelijke bijeenkomsten of voor bij voorbeeld voor een private dinner.